Peru, Colca Canyon

20-21 oktober 2017

Heel vroeg in de morgen (lees: 03:15u) vertrekken we voor de Colca Canyon trek! Onze eerste sportieve uitspatting… Spannend!

We vertrekken naar Cabanaconde in de Colca Canyon, ongeveer 6 uur rijden van Arequipa. We zijn met een groep van ongeveer 20 man. Onderweg stoppen we voor een simpel ontbijt en later gaan we verder naar La Cruz del Condor, de beste plek om de Canyon en de beroemde Andes Condors te bekijken. We hadden mazzel, ze vlogen uiteindelijk vrij dichtbij en zelfs over ons heen!

Vanaf La Cruz del Conder rijden we zo’n 20 minuten met de bus verder om vanuit daar onze trek naar beneden te beginnen. We lopen zo’n 3 ½ uur bergafwaarts de canyon in, we dalen van 3300 meter naar 2100 meter. Het is een vrij sportieve groep, waarin wij steevast laatsten zijn! (Lees: René is zo lief om bij Reni te blijven lopen ;))

Daarna staat de lunch op het programma en is er wat tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho.
Vanuit daar gaan we verder de Canyon in naar het diepste deel (1900m) van onze tocht om Sangalle, het dorp waar we overnachten, te bereiken. Het dorp is een oase van groen & zwembaden. Helaas zijn die vrij koud en besluiten we een korte (ook ijskoude) douche te nemen. Daarna drinken we een biertje & spelen we een spelletje Yahtzee samen met 2 andere Nederlanders & 2 Australiërs en wachten we vermoeid af tot we kunnen eten en ons bed in mogen.

Op dag 2 moeten we om stipt 05.00u beginnen met lopen (lees: klimmen). We klimmen voor ongeveer 3 uur richting de stad Cabanaconde, waar we ontbijten. De klim was enorm zwaar, omdat je binnen no time best wel veel stijgt en er nog niet veel energie in ons lijf zat, omdat er nog geen ontbijt in zat. We hebben op een chocoladekoekje en heel erg duur water uit de oase een beklimming van 3 uur gedaan…! Elke 10 meter even uithijgen en heel veel zigzaggen naar boven om het zo min mogelijk zwaar te maken! Er kwamen enkele mensen omhoog met ezels, wat onderweg ook nog een optie was voor de wandelaars. Trots als we zijn hebben we dit uiteraard niet gedaan, maar René was wel Reni haar pakezel. Lees: René moest 2 dagrugtassen dragen om Reni te ontzien. Bij de beklimming waren we uiteraard ook de laatsten van de groep samen met de 2 andere Nederlanders waarmee we hadden geYathzeed de vorige avond. Miranda & Anneloes uit het zuiden van het land, hele gezellige meiden!

Vanaf Cabanaconde, waar we hebben ontbeten, gingen we met de bus naar Chivay. Onderweg hebben we een geweldig uitzicht gehad op de pre-Inca-terrassen, enkele archeologische ruïnes en koloniale steden. Rond het middaguur komen we aan in Chivay bij de warmwaterbronnen, welke erg welkom zijn na de helse beklimming van deze dag! Na de warmwaterbronnen lunchen we en rijden we door richting Arequipa. Onderweg dalen we af van 4830 meter naar 2325 meter en passeren we een nationaal reservaat waar we mooi alle vulkanen uit de omgeving kunnen zien en Pampa Cañahuas, een habitat voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco), ook hier stappen we uit voor wat foto’s.

Rond 18.00u komen we aan in Arequipa, halen we onze backpacks op en gaan we richting nachtbus. De volgende bestemming is Cusco!

 

Comments are closed