Malta

3-10 oktober 2017

Op woensdag 4 oktober was het dan eindelijk zo ver! Na een spetterend afscheidsfeestje op vrijdag 29 september, ging onze reis – bepakt en bezakt met aandenkens – dan toch echt beginnen en wel op Malta. Daar waren we inmiddels al 3 jaar niet meer geweest, dus een bezoekje werd wel eens tijd! Een weekje bij zuslief en zwager (Lianne & Dward) mét vader (Paul) & later in de week ook andere zuslief & zwager (Ilva & Daan). Een ware familie reünie!

Samen met Paul vertrokken we in alle vroegte naar het vliegveld. Op het vliegveld aangekomen kreeg Reni het voor elkaar om nog buiten over haar veters heen te struikelen & haar enige spijkerbroek meteen kapot te maken… Voor de rest liep alles op rolletjes; inchecken, boarden & vliegen, tot we zo ongeveer boven Malta vlogen. Er hing één grote donderwolk boven het hele eiland, waardoor we niet konden landen. Onze kapitein vertelde ons dat hij één gaatje had gezien, maar dat deze zodra hij hier doorheen wilde gaan dichttrok met meer donderwolk. Na een tijdje boven Malta te hebben rondgecirkeld hadden we welgeteld 20 minuten aan brandstof over om naar een andere plek te vliegen om te landen en weer bij te tanken. Onze eerste reisbestemming werd dus geen Malta maar –20 minuten verder – Palermo! We zagen een erg mooi – en zonnig – landschap vanuit het vliegtuig en hebben hier – vanuit het vliegtuig – nog zo’n 2,5 uur van mogen genieten. Daarna weer opgestegen om vervolgens 20 minuten later dit keer wel te kunnen landen op Malta!

Door de vertraging was de geplande taxi niet meer op het vliegveld, waardoor we met de bus naar Lianne haar huis moesten. Na een lange busrit van ± een uur kwamen we dan eindelijk aan op onze plek van bestemming; het mega schattige appartementje van Lianne & Dward!

We hebben een vrij rustige week op Malta gehad, wat eigenlijk wel heel fijn was. Even tot rust komen na alle stress van werk overdragen & voorbereiden op de reis. Lekker uitslapen, een beetje rondbanjeren, ’s middags een biertje met Yahtzee en ’s avonds lekker genieten van Paul zijn kookkunsten. Vrijdag heb ik een dagje meegedraaid in Lianne haar foodtruck; Billie D. We zijn op zaterdag met Lianne, Dward & Paul met de auto naar Gozo geweest, waar we naar de Cittadella zijn geweest en daarna lekker hebben geluncht met ftira & pizza van Mekren’s Bakery; een traditionele bakkersfamilie op Gozo. Die avond hebben we heerlijk gegeten bij restaurant Tal-Petut in Birgu en zagen we Ilva & Daan voor het eerst.

Malta was een heerlijk relaxt begin van onze reis, ook al voelde het nog niet helemaal alsof we daarna niet terug naar huis gingen. Maar niets was minder waar… Op 10 oktober vlogen we vroeg in de ochtend niet naar Nederland, maar naar Madrid!

Nog een leuke eerste blunder: In de taxi  – 1 minuut voor aankomst – richting Malta International Airport kwam Reni erachter dat ze haar windjack was vergeten, waardoor we weer terug konden naar Lianne & Dward & we dus een beetje laat op het vliegveld waren… Foutje, bedankt!

 

Comments are closed