Peru, Arequipa

18-20 oktober 2017

Na een eerste nacht in een nachtbus kwamen we aan op onze plek van bestemming; Arequipaaa!

Maar eerst nog even over nachtbussen in Peru… Wat een uitkomst! We zaten 13 uurtjes, van 19.30u – 08.30u, in een super-de-luxe bus van Cruz del Sur. Mega brede stoelen die bijna helemaal plat konden met een lekker dekentje en kussentje. Ook werd het avondeten, drinken & ontbijt verzorgd en dat voor maar 105 soles p.p., oftewel €27,50. Lekkâh!

En ohja, raad eens wie we tegen kwamen in de nachtbus? Again, really? Jahoor! Onze lieve Canadese vriendjes William & Sydney! Dit keer zijn er dan ook maar mailadressen uitgewisseld om elkaar een keer niet spontaan te ontmoeten.

Ennn weer terug naar Arequipa, oftewel de White City van Peru! Een prachtige stad die het allemaal heeft. Geweldige architectuur, een mooie geschiedenis, lekker eten, schone straten, een prachtige omgeving en …. de diepste kloof ter wereld! De stad heeft zijn bijnaam van de witte vulkanische rots, genaamd sillar, waaruit vele gebouwen in de stad zijn gemaakt.

De eerste dag in Arequipa hebben we lekker rondgelopen, de Plaza de Armas bekeken met de kathedraal die de hele zijkant van de Plaza de Armas beslaat. Om een uur of vijf hebben we afgesproken met W&S om naar het klooster van Santa Catalina te gaan, die maar 2 avonden per week open was. Dit klooster is een van de belangrijkste religieuze gebouwen die bewaard is gebleven uit het koloniale tijdperk. In die tijd gaven veel van de rijke Spaanse gezinnen hun tweede dochter voor “God en het koninkrijk der hemelen” aan het klooster. Tot 150 nonnen leefden daar samen met hun dienaren in strikte omheiningen. Het is een enorm klooster & een toffe ervaring om hem in het donker te bewonderen!

Na het klooster zijn we gaan eten bij Tacos y Tequilas, heerlijk & goedkoop Mexicaans eten! Will voelde zich helaas niet helemaal lekker door de hoogte, dus we hebben niet heel lang gezeten. We keren huiswaarts richting ons hostel; La Casa de Sillar.

Op dag twee zijn we naar een uitkijkpunt gelopen aan de andere kant van de stad. Lees: heuvel op gelopen naar de andere kant van de stad op 2.300 meter hoogte. Lees: hijgen! De hoogte wordt voor het eerst een beetje voelbaar, maar het is nog aardig te doen. ’s Avonds hebben we weer afgesproken met W&S te eten, dit keer bij een lokaal tentje; Hatunpa. Een restaurant die aardig wat verschillende aardappelsoorten serveert, super Peruaans! In Peru vind je namelijk meer dan 3800 soorten aardappelen, die allemaal op verschillende terrassen worden verbouwd. Ze verschillen in grootte, vorm, kleur, huid, vruchtvlees, textuur en natuurlijk in hun smaak, maar ze hebben allemaal hun plaats in de Peruaanse keuken.

De volgende dag beginnen wij aan de Colca Canyon trek, maar we spreken af met W&S elkaar weer in Cusco te treffen. Gezellig!

 

Comments are closed