Peru, Ica

16-17 oktober 2017

Wij dachten na in Huacachina dat het zonde zou zijn om Ica over te slaan… Al vrij snel kwamen we erachter dat het een fout was om Ica niet over te slaan. Ica is een klein, druk & vies stadje, waar je vrij weinig tot niks eigenlijk kan doen. We zaten in hostel Diamond Monkey Lodge, bij een hele aardige eigenaar. Dit is eigenlijk het enige wat Ica nog enigszins leuk maakte.

Na een gefaalde poging ’s avonds een bar/restaurant te vinden besloten we in de supermarkt wat eten te kopen en dit in het hostel op te eten. In het hostel ontmoetten we een stel uit Nederland/Oostenrijk (± 25 jaar oud). Ook zij hadden iets gehaald wat ze in het hostel opaten, maar dit deden ze volgens mij wel vaker. Ze waren beiden enig kind en erg beschermd opgegroeid. Deze reis was een flinke uitdaging, zowel voor hun als voor hun ouders. Ze vertelden ons dat ze met alles rekening hadden gehouden en rondliepen met een nep portemonnee & telefoon, voor het geval dat ze overvallen zouden worden. Ook bleven ze ’s avonds vooral bij het hotel/hostel om risico’s te verkleinen. Ieder zijn eigen avontuur, zullen we maar zeggen.

Het N/O stel zou de volgende dag een wijntour gaan doen richting 2 wijngaarden en had voorgesteld aan ons om mee te gaan. Aangezien er verder vrij weinig te doen was in en rondom Ica, hebben we besloten om mee te gaan.

We gingen eerst richting Bodega El Catador waar we een rondleiding kregen door de distilleerderij en de fermentatiezone. Dit is waar de typische Peruaanse sterke drank Pisco gemaakt wordt op een ambachtelijke manier (denk aan: elk jaar lekker met je vieze poten in bakken vol druiven staan stampen, zoals vroegâh). Na de tour en wat leuke kiekjes ging het echte werk beginnen: pisco proeven! De alom geroemde pisco sour kenden we inmiddels al, maar er zijn nog wel duizenden verschillende smaakjes!

Vervolgens bezochten we Hacienda Bodega Tacama, een (hele mooie!) wijngaard die als de oudste van Zuid-Amerika wordt beschouwd. Ook hier kregen we een tour en daarna mochten we wijn proeven (oh joy!). Raad eens wie we trouwens tegen kwamen tijdens deze tour? Jawel hoor! Ons favo Canadese koppel! Doet iedereen dan echt hetzelfde rondje!?

Om zo snel mogelijk op een leuke plek te komen hebben we die avond onze allereerste nachtbus genomen richting Arequipa (of zoals wij het zeiden: Arequipaaa!).

 

Comments are closed