Peru, Lima

11-14 oktober 2017

Op 11 oktober kwamen we heel vroeg – maar wel anderhalf uur later dan gepland – aan op Jorge Chávez International Airport, Lima. Gelukkig stond hier de taxichauffeur wél nog te wachten op ons, inclusief bordje met onze namen. Hij herkende Reni meteen, wat vrij vreemd was… Later kregen we te horen dat hij haar van te voren had opgezocht op internet.

We kwamen om ongeveer 07.30u aan in het hostel Casita Libertad Homestay I in de wijk Barranco.

Deze wijk staat bekend als het SoHo van Lima. Je vindt er veel kunstgalerieën, schattige boetiekjes en trendy coffeeshops en leuke barretjes in koloniale herenhuizen van de vroegere elite van Lima. De wijk bevindt zich naast de andere bekende (toeristen) wijk Miraflores, langs kliffen met uitzicht op de Stille Oceaan, waardoor het de beste plek is om de spectaculaire zonsondergangen te bekijken.

Uiteraard konden we onze kamer nog niet in om 07.30u, dus besloten we  onze backpacks in het hostel te laten staan en Barranco te gaan verkennen in de vroege ochtend. Als echte – nog niet helemaal ontspannen toeristen – betaamd, kwamen we vrij snel bij de Starbucks terecht. We kochten veel te dure koffie, thee & fruit en stelden het thuisfront op de hoogte van onze aankomst.

Na een beetje wakker te zijn geworden bij de Starbucks gingen we verder verkennen. Dit bleek niet heel veel tijd in beslag te nemen, want de wijk Barranco is niet zo heel erg groot. Tegen lunchtijd hebben we een supermercado opgezocht, wat broodjes & smeersels gekocht (lees: tapenade & ajo!) en hebben dit super maaltje in een parkje opgepeuzeld. ’s Middags zijn we weer terug gegaan naar het hostel om onze kamer te kunnen betrekken. Tegen de avond zijn we iets gaan eten en vrij vroeg zijn we weer teruggekeerd om heerlijk te slapen!

Op 12 oktober zijn we met een free walking tour Lima Centro in gegaan. Met een leuke groep zijn we alle highlights in het centrum afgegaan om de tour uiteindelijk af te sluiten met een pisco proeverijtje. Niet verkeerd natuurlijk! Met een leuk Duits stel zijn we daarna gaan lunchen in een tentje met alleen maar lokale mensen. Een menuutje – voor, hoofd, na & drinken + refill – voor maarliefst 9 soles per persoon (± €1,35! Hoppa!). Na de lunch zijn we richting onze home district Barranco gegaan om daar nog een heerlijk (DUUR) kopje koffie te drinken en taartje te eten, waarna we afscheid van elkaar genomen hebben.

Op 13 oktober zijn we naar Miraflores gegaan, de veiligste en meest westerse wijk van Lima. We hadden verwacht dat dit een leuke wijk zou zijn, maar dit viel een beetje tegen. Veel verkeer, geen mooie architectuur en heel veel mensen. We zijn een aantal parken doorgelopen en toen besloten we door te lopen naar ‘huis’. Dit was een hele mooie route langs de kust, waar we nog veel windsurfers hebben gespot en nog bijna verleid werden om te gaan paragliden. Op weg naar huis kwamen we Museo de Arte Contemporaneo tegen, welke we al eerder wilde bezoeken, dus dat kwam mooi uit!

De volgende ochtend zijn we vertrokken richting Paracas in een luxe bus, waar we ook nog snacks kregen. In de wachtruimte van het busstation kwamen we een Canadees koppel tegen, die we later nog veel vaker zullen tegen komen…!   

 

Comments are closed