Peru, Paracas

14-15 oktober 2017

260 km ten zuiden van Lima vind je Paracas. En bij Paracas ligt het Paracas National Reserve. Een waanzinnig mooi gebied met enorme zandduinen en de Ballesta Islands, ook wel het Galápagos van de armen of mini Galápagos genoemd. Waar je ontelbaar veel zeeleeuwen, vogels, pinguïns en soms zelfs dolfijnen spot!

In Paracas zijn we 1 nacht gebleven, wat meer dan genoeg was. Naast Islas Ballestas & Paracas National Park is er in en rondom Paracas niet veel te beleven. Het dorp bestaat uit 1 hoofdweg van ± 300 meter met wat zijstraten met restaurantjes & barretjes richting de kust.

’s Avonds eten we iets aan de boulevard. Reni besteld een vega lasagne, welke vooral bestaat uit heel veel kaas… Na de helft te hebben laten staan lopen we door opzoek naar een leuke bar, waar Reni haar voedselverdriet kan verdrinken. En dat lukt! Bij Misk’i hebben we nog een leuke avond, waar we heel toevallig hetzelfde Canadese koppel tegen komen als op het busstation van Lima!

Na een heerlijke nacht tukken bij Hostel Icthus vertrekken we met een enorm toeristische (lees: honderden meters rijen toeristen) boottocht richting Islas Ballestas. Als iedereen in een bootje is gepropt varen we een lange tijd over een koude, winderige zee. Als eerst komen we aan bij De Kandelaar, een indrukwekkende geoglief van een 3-armige kandelaar in het zand (128 m. lang en 78 m. breed). Vervolgens komen we aan met een knetterend vogelgezang bij de Islas Ballestas. We spotten inderdaad mega veel vogels, een paar pinguïns en een paar luie zeeleeuwen.

Na de boottocht richting Islas Ballestas zijn we verder gegaan in zo’n wit toeristenbusje richting Paracas National Reserve. Deze tour begon met een bezoek aan het interpretatiecentrum/museum van het reservaat, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van het reservaat. Met een kleine wandeling vanaf het museum had je ook de mogelijkheid om flamingos te zien, maar helaas stonden ze een beetje te ver weg om ze daadwerkelijk te onderscheiden van andere dieren/wazige roze wezentjes.

Na het bezoek aan het museum gingen we het busje in met een paar stops tussendoor bij mooie spots. We stopten bijvoorbeeld bij de turritelas, de gefossiliseerde overblijfselen van zeeslakken die in de grond zijn ingebed. Het hele gebied stond namelijk ooit onder water, de turritelas zijn hier een goede herinnering aan. De rondleiding bezoekt ook de prachtige stranden van Playa Lagunilla, Red en Yumaque; welke schilderachtige plaatjes opleveren!

Rond een uur of drie vertrekken we in een toeristenbusje richting Huacachina, een prachtige oase midden in de woestijn!

 

Comments are closed