Argentinië, San Martín de los Andes

27-28 december 2017

San Martín de los Andes is net als Bariloche een populaire toeristische bestemming zowel in de zomer als in de winter, met het prachtige Lanin National Park om de hoek. Dit park strekt zich uit over een totale oppervlakte die groter is dan de staat Rhode Island, en de slapende, besneeuwde, Lanin vulkaan domineert het zicht met een hoogte van bijna 3750 meter.

Onderweg komen we al wat prachtige landschappen tegen die we op de foto weten te zetten. Ook wordt er een klein uiltje geknapt en kan René het niet laten ook dit prachtige vergezicht op de gevoelige plaat vast te leggen. In San Martín lopen we naar Rukalhue, het hostel waar we één nachtje slapen. Na ingecheckt te hebben lopen we het dorp in om te lunchen, waarna we de supermarkt induiken voor het avondeten en een ontbijtje voor de volgende dag in de bus. Reni jaagt nog als een ware paparazzi achter wat bijzondere vogels aan en René besluit ’s middags de berg naast ons hostel te beklimmen voor een mooi uitzichtpunt. Hij vergeet alleen geld mee te nemen, waardoor hij bij het punt waar hij had moeten betalen via de bosjes een andere route zoekt om alsnog bij het uitkijkpunt te komen. Dit lukt & hij schiet wat prachtige plaatjes. Reni werkt ondertussen in het hostel verder aan het blog en is blij dat ze na de heftige hike van gisteren even rustig kan liggen. ’s Avonds eten we noodles in het hostel en duiken we vroeg ons bed in, de bus vertrekt namelijk al om 06.00u ’s ochtends naar Chili, Pucón!

 

Comments are closed