Colombia, Palomino

20-21 februari 2018

Vanuit de busterminal in Santa Marta vervolgen we met de bus onze weg naar Palomino. We vertellen de buschauffeur waar we heen willen, zodat hij voor ons stopt op de juiste plek. In Palomino aangekomen blijkt het dorp alleen een rits met gebouwtjes te zijn aan de grote weg en één straatje met hostels en restaurantjes richting het strand. Wij zitten iets meer afgelegen en moeten precies de andere kant op voor Hostal La Media Luna, lekker rustig.

Een bezoek aan het kleine stranddorpje Palomino aan de Caribische kust van Colombia is een must geworden voor iedere backpacker. Naast een mooie natuur bieden ze ook één van de leukste activiteiten aan die je kunt doen in dit prachtige land; tubing. Twee uur lang in een grote zwemband door de rivier heen slingeren van de jungle naar de Caribische zee, onder het genot van zelf meegebrachte versnaperingen. Wie wil dat nou niet?!

Na ingecheckt te hebben in ons hostel, bereiden we een drybag voor en lopen we richting Matthias, die ook in Palomino is en verblijft in Prima Luna Beach Hostel. Onderweg stoot René zijn teen aan een grote steen, waardoor hij open ligt en aardig bloed. Bij het hostel van Matthias lunchen we met een lekkere burger, zorgen we voor een pleister voor René zijn grote teen en regelen we tubes en een ritje op de motor naar plek van bestemming. Zodra we onze tubes hebben springen we dus mét tube in onze arm achterop de motor, die ons eerst naar de dichtstbijzijnde winkel brengt om wat biertjes te kopen. Daarna rijden we over een onverharde weg richting de plek vanuit waar we verder naar het water moeten lopen. Na minder dan 10 minuten zijn we daar en gaan we te voet verder over een pad dat ons nog een half uur hoger de bergen in brengt. Daar kunnen we eindelijk het verkoelende water in! Vervolgens slingeren we twee uur lang heerlijk door het water, wat een enorm relaxte en toffe ervaring is! We komen langs een aantal plekken waar we vrouwen hun kleren zien wassen, mannen hun motoren en kinderen lekker in het water aan het spelen zijn, we zien prachtige natuur en fenomenale uitzichten. Na twee uurtjes komen we aan bij het strand en lopen we met de tube richting een barretje, waar we in de tube nog een drankje drinken. Als het donker is en koud begint te worden lopen we naar Matthias’ hostel en gaan we een hapje eten bij pizzeria La Frontera. We krijgen verrukkelijke pizza’s voorgeschoteld en lopen moe, maar voldaan terug naar onze hostels. Onderweg kopen we nog een brood met wat kaas voor het ontbijt de volgende dag. Aangekomen bij de onze merkt Reni dat ze de handdoek (van het hostel) is vergeten bij de pizzeria, waardoor we weer terug kunnen lopen. Na een leuk wandelingetje en herovering van de handdoek kunnen we ons bedje induiken.

De volgende dag gaan we vroeg op, omdat we na het zuidelijkste puntje in Ushuaia te hebben aangetikt ook het noordelijkste puntje van Zuid Amerika willen aantikken. We lopen richting de grote weg, waar precies op dat moment ook een klein wit busje aan komt scheuren die ons naar Riohacha kan brengen. De grote reis naar het noordelijkste puntje kan gaan beginnen!

 

Comments are closed